Belföld

Orbán felesége segít a menekülteken

Miközben férje a határzárról tárgyalt a szerb kormányfővel Lévai Anikó Nagyfán jótékonykodott.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával szerdán 1 millió forint értékű segélyárut adott át a nagyfai ideiglenes befogadó központban.

A menekült kisgyermeken segítő humanitárius akcióban, a segélyáru átadásában részt vett Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök, Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója – tudatták.

Szerdán egyébként közös magyar- szerb kormányülést tartanak, amelynek egyik fontos témája lesz a déli határra tervezett vaskerítés megépítése. Pintér Sándor belügyminiszter már előzőleg aláírt egy nyilatkozatot osztrák és a szerb kollégájával arról, hogy fokozzák a 2011 óta folyamatos háromoldalú együttműködést a határellenőrzéseknél. Emellett az embercsempészet elleni fellépésben megszervezik a rendszeres közös határ menti járőrszolgálatot Szerbia területén a macedón és a magyar határnál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik