Belföld

Az idegenellenes kampány megerősítette a Fideszt

plakat-bevandorlos-plakat(1)(210x140).jpg (Array)
plakat-bevandorlos-plakat(1)(210x140).jpg (Array)

A májusi 27 százalék után már 30 százalékos a kormánypártok tábora – derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz megbízásából készített kutatásából.

A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében három százalékpontot javult, ezzel 30 százalékos. A Jobbik tábora 14 százalék, ami két százalékponttal kevesebb a májusi szintnél. Az MSZP támogatottsága nyolc százalék, ez statisztikailag azonos a májusi hét százalékkal. A DK változatlanul hat, az Együtt két, a PM egy százalékon áll. Az LMP két százalékpontos veszteséggel négy százalékon áll, az egyéb párttámogatók két százalékot tesznek ki.

A kutatás szerint a megkérdezettek 76 százaléka – a baloldali hívek többsége is – gondnak tartja hazánk számára az illegális bevándorlást, csupán 19 százalék szerint nem probléma. A téma így pártokon átívelővé vált, minden bizonnyal ennek is köszönhető a kormánypártok erősödése. Derült ki a Nézőpont Intézet június 19–25. között, ezer fő telefonos megkérdezésével készült reprezentatív kutatásából.

Bayer Zsolt szerdán azt írta, hogy minden, „ami most történik, homoszexuális házasságtól a bevándorlásig a liberalizmus teljes csődje”, ami akkor is tragédia, ha a sok kretén éppen most nyeri meg a Fidesznek a 2018-as választást. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik