Belföld

Rögtön félezer plakáttal indul a kétfarkúak ellenkampánya

kétfarkú kutya plakát (Array)
kétfarkú kutya plakát (Array)

Indul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Vastagbőr ellenkampánya menekültügyben; az első 500 óriásplakátot július elsején, azaz szerdán teszik ki. A kormány bevándorlásellenes kampányát kifigurázó ellenszövegek második körben július 16-ától lesznek láthatók az ország több pontján - írja a nol.hu.

A plakátok fele Budapestre kerül, a többit más településeken és a Balatonnál szórják szét. Az angol nyelvű plakátokat a Ferihegyi gyorsforgalmi út mellett helyezik el. Lesz egy-egy plakát Londonban és Bécsben is – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. Felcsúton, Orbán Viktor falujában, egyedi szövegeket fognak kitenni.

 

Az eredeti felhívásban a szervezők úgy fogalmaztak, hogy „kötelességünk megmutatni a világnak és magunknak, hogy attól még, mert egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek. Illetve különösen zavaró, hogy Magyarországon, ahol a bevándorlásnál jóval nagyobb probléma a társadalmi szolidaritás majdnem teljes hiánya, az állam arra költi a pénzünket, hogy minél jobban gyűlöljük egymást. Ez ellen szeretnénk tenni.”

A szervezők eredetileg 3 millió forint összegyűjtését tervezték 50 plakáthelyért. A 3 millió helyett végül 33,3 millió forint jött össze néhány hét alatt, a példátlanul magas összeget több mint hétezren dobták össze – közölte a pártelnök, aki a rendőrséget arra fogja kérni, hogy a plakátokat ne őrizzék, hanem a közpénzt inkább fordítsák a közbiztonság fenntartására – olvasható a nol.hu-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik