Belföld

Bevándorlás: szerb-magyar-osztrák összefogás született

Osztrák, magyar és szerb belügyminiszter (Array)
Osztrák, magyar és szerb belügyminiszter (Array)

Közösen nyomozunk és ellenőrzünk - a három ország szorosan együttműködik a térséget érő „rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében”.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az aláírást követő sajtótájékoztatón ismertette: az együttműködés legfontosabb elemei a közös határellenőrzésre, az embercsempészettel szembeni közös nyomozócsoportok erősítésére terjednek ki; emellett törekednek az Európai Unió illetékes ügynökségeinek lehető legnagyobb mértékű bevonására.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter azt hangsúlyozta: országa szeretne az Európai Unió tagja lenni, ezért mindent meg is tesz azért, hogy ebben előrébb léphessen. Mint mondta, Szerbia is részt vállal a migrációs teherből, a szerb-macedón határon közös járőrözésbe fogtak a magyarokkal.

 

Az osztrák, a szerb és a magyar belügyminiszter (MTI/Marjai János)

Pintér Sándor belügyminiszter azt hangsúlyozta: egy újkori népvándorlás zajlik, hétfő éjfélig 67 ezren kértek menedékjogi státust. Hozzátette: a szociális ellátórendszer telítődött, sok bevándorlót csak sátorban, konténerben lehet elhelyezni, vagy sokszor csak a szabad ég alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik