Belföld

Nem alhatnak az apák beteg gyermekükkel a Bethesdában

bethesda tájékoztató (Array)
bethesda tájékoztató (Array)

Más gyermekkórházakban átszervezéssel igyekeznek megoldani, hogy férfiak is maradhassanak éjszakára.

Nem aludhat a beteg gyermekekkel az apjuk a Bethesda Gyermekkórházban – tudósít az RTL Klub. Az intézményben kiragasztott tájékoztató szerint csak anya vagy nagymama lehet a beteg mellett, egyedülálló apának a főorvossal kell megbeszélni, hogy bent maradhassanak.

A tájékoztatón sok szülő felháborodott. A kórház vezetése nem nyilatkozott, a főigazgató közleményt adott ki, melyben arra kér mindenkit: fogadják el, hogy abban a kórteremben, ahol három édesanya pihen, nem lehet szállást biztosítani a férfi hozzátartozóknak.

A TASZ betegjogi szakértője szerint azonban ez jogellenes. Bence Rita emlékeztet: a törvény azt mondja ki, hogy a beteg gyermek mellett ott tartózkodhat a szülő. Ez az apát is jelenti.

A Heim Pál Gyermekkórházban ugyanakkor nincs ilyen megkötés, az intézmény főigazgatója arról számolt be, hogy egyre több apuka marad gyermekével a kórházban. Ezt átszervezéssel igyekeznek megoldani. Probléma akkor van, ha például egy szoptatós anyukával lenne egy kórteremben egy apa, de ilyenkor megcserélik a szobákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik