Belföld

Alföldi Róbert nyitja meg a Pride-ot

pride(1)(210x140).jpg (Array)
pride(1)(210x140).jpg (Array)

Július 3-án startol a meleg büszkeség rendezvénysorozata, amit a Margitszigeten nyitnak meg. Politikusok is kaptak meghívót.

“20 esztendőnk hatalom” – idézi mottóban József Attilát az idei melegfelvonulás (és rendezvénysorozat), a 20. Budapest Pride Fesztivál. amit maga Alföldi Róbert fog megnyitni. A tíznapos fesztiválon 60 esemény lesz elérhető, filmvetítések, beszélgetések, sportesemények, arról is szó esik, szabad-e provokálni a Pride-on – írja a Hvg.hu.

A hivatalos megnyitót július 3-án, pénteken 21 órakor tartják a margitszigeti Holdudvar/Wndrlnd kertjében. Alföldi mellett beszédet mond még D. Tóth Krisztina újságíró, Léderer András nemzetközi kapcsolatok szakértő, Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület ügyvezető igazgatója, valamint Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke.

Átadják a Háttér Társaság díját és fellép Bocskor Bíborka énekes, Kulka János színész és Dunajcsik Mátyás költő is. A megnyitót Fullajtár Andrea színésznő vezeti majd. Több politikus és közjogi méltóság is kapott meghívót a szervezőktől, őket szeretettel várják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik