Belföld

Itt az újabb iskolaigazgatói botrány

Czunyine-menzazik(960x640).jpg (Array)
Czunyine-menzazik(960x640).jpg (Array)

Ezúttal a Budai Nagy Antal Gimnáziumban, ahol nem hosszabbították meg tisztségében az eddigi, közkedvelt vezetőt.

Helyette az iskola egyik volt tanárát készülnek kinevezni, akit az intézményben dolgozók nem kedvelnek, viszont valószínűleg jó kapcsolatban van a jelenlegi köznevelési államtitkárral, Czunyiné Dr. Bertalan Judittal – írja a Népszabadság.

Decemberben írta ki az önkormányzat az intézményvezetői pályázatot a Budapest XXII. kerületében található középiskolában, mivel nem támogatták az addigi igazgatónő, Kissné Prim Beáta tisztségének a meghosszabbítását. A pályázaton két jelölt indult, a jelenlegi igazgató, és az iskola volt tanára, Manolovitsné Erdőközi Orsolya.

Idén április 23-án került sor a vezetői pályázatok véleményezésére az iskolában. A Népszabadság úgy tudja, a jelenlegi igazgató maximális támogatást kapott, a másik pályázót minden munkaközösségi vélemény elutasította, sem szakmailag, sem emberileg nem tartva őt alkalmasnak a feladatra. Manolovitsné viszont nem lépett vissza.

A tanárok kiderítették, hogy Manolovitsné együtt járt egyetemre a jelenlegi köznevelési államtitkárral, Czunyiné dr. Bertalan Judittal, és Manolovitsné a HÖK vezetőségi tagja is volt.

“A dolgok jelenlegi állása szerint tehát az új tanévnek már azzal az igazgatóval vágna neki az iskola, akit senki nem akart intézményvezetőnek” – írja a Népszabadság.

A Budafok-Tétényi Önkormányzat a honlapján reagált a Népszabadság információira:

A pályázati folyamatban az önkormányzatnak pusztán véleményezési joga van, ezzel élve az április 16-i testületi ülésen mindkét jelölt pályázatát egyhangúlag támogatta, tehát egyiket sem utasította el. Tette mindezt a testületi ülésre meghívott mindkét pályázó jelenlétében. A cikk azt sugallja, mintha a kerületi képviselő-testület anélkül támogatta volna decemberben a pályázat kiírását, hogy az önkormányzat oktatási bizottsága előzetesen erről tárgyalt volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy az oktatási bizottság decemberben szabályszerűen megtárgyalta ezt az előterjesztést is, majd áprilisban – a képviselő-testület döntését megelőzően – ismételten foglalkozott a témával, mindkét pályázó jelenlétében, és ott is mindkét pályázatot támogatták. Végül, a cikk által sugalltakkal ellentétben az igazgatói pályázatot nem az önkormányzat írta ki.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik