Belföld

Fábry és Kálomista is százmilliókat keres az állami médián

A nagy beszállítók közt van Jáksó László volt élettársa és az A38 tulajdonosa is.

Nagyot kaszál a közmédián Fábry Sándor, Kálomista Gábor és Halkó Gabriella – írja a VS.hu. A három producer, valamint az IMG- és A38-tulajdonos Patonai Péter cége összesen több mint 2,3 milliárd forintot kap az állami médiaszolgáltatóval eddig megkötött szerződések alapján.

A legtöbb, 754 millió forintnyi megrendelést az Apropó Média Produkciós Kft., valamint a Summa Produkció Kft. kapja. Ezek Jáksó László volt élettársa, Halkó Gabriella és Blázy András tulajdonában vannak. Ők gyártják egyebek mellett Jakupcsek Gabriella magazinját, a Ridikült. Halkót többször üzleti kapcsolatba hozták a miniszterelnök tanácsadójával, Habony Árpáddal is.

634 millióval áll második helyen a Megafilm Service Kft., amely Kálomista Gábor tulajdona. Felesége, Kálomista Zsuzsanna az MTVA kereskedelmi és vagyongazdálkodási igazgatója. Ez a cég gyártja többek közt a Munkaügyek című sorozatot.

640 millió forintra tehet szert a Zászlóshajó Kft., amely a Petőfi TV magazinműsorait gyártja, amit az A38-ról közvetítenek. A tulajdonosok közt van Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején az állami Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója volt, 2010 után pedig megvette az A38 hajót és az állami kommunikációs tendereken jól szereplő IMG Inter Media Groupot.

A negyedik legnagyobb megbízást Fábry Sándor cége, a Trisó Kft. kapta, amely 272 millió forint értékben gyárt műsorokat.

Az állam a jövő évi költségvetésben 70 milliárd forintot biztosít az MTVA-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik