Belföld

Hajnalban adja le a köztévé a 11,4 millió forintos filmet

Koncz Gábor vérig van sértődve, a köztévé meg azt mondja, azért adják későn a filmjét, mert sportot kell nyomatniuk.

Koncz Gábor alaposan kiakadt az MTVA-ra, mert ötrészes minisorozatának egy epizódját 1:35-kor adják le péntek hajnalban – írja a 444. A film az Új Színházban játszott Kodolány János című darab feldolgozása, amit az Ormánságban forgattak le az MTVA megrendelésére. “Kodolányinak ez egy nagyon szép keresztény műve. Talán ez az oka?” – kérdezte Koncz, miután megtudta, hogy a Földindulás című epizódot fél 2-re tűzték műsorra.

A Földindulás a sport miatt csúszott ennyit az MTVA szerint. Mivel az M4 sportcsatorna még nem indult el, a sportműsorok leadását ráadásul nem halogathatják, és a lejáró jogú filmeket is sugározniuk kell, nem volt más megoldás, mint a kései sugárzás. A film mellesleg nettő 11,48 millió forintba került. Ha elindult az M4, a Dunán megismétlik majd a filmeket, méghozzá szintén későn, augusztus 4-én, 22.55-kor.

A többi színházi művön alapuló film is jó későn fog kezdődni: a Droszt fél 2-kor, a Farkasasszony fél 1-kor. A nézettség meg mindegy, arra az MTVA a következőt írta: “A nézettségi elvárásokat tekintve elmondható, hogy a közmédia társadalmi megrendelést szolgál ki, a kereskedelmi csatornákkal szemben nem pusztán a nézettségre van tekintettel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik