Belföld

Az LMP szerint vége a szellemi párbajnak, itt az ideje egy fizikai próbatételnek

tarlos-istvan(960x640).jpg (Array)
tarlos-istvan(960x640).jpg (Array)

Kihívták Tarlós Istvánt egy 5 kilométeres futóversenyre.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője csütörtökön öt kilométeres, városligeti futóversenyre hívta ki a főpolgármestert azért, hogy Tarlós István is belássa, a beépítés helyett jelenlegi sportfunkciójában kell megőrizni a területet.

Az ellenzéki politikus erről Budapesten tartott sajtótájékoztatón beszélt, hangsúlyozva, Tarlós István nyugodt lelkiismerettel elfogadhatja a kihívást, hiszen a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén testnevelésből felmentettnek nevezte az LMP-seket.

Csárdi Antal elmondta, kedden azért szavazott a közgyűlésben egyedüliként az olimpiai jelentkezés ellen, mert szerint először a budapestiek sportolási lehetőségét kellene javítani, amire a Városliget ilyen célú fejlesztése is jó lenne, hiszen most is fiatalok tízezrei járnak oda mozogni.

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője elmondta továbbá, a múzeumi negyed óvatos becslések szerint is 150 milliárd forintjába kerül majd az adófizetőknek, hiszen uniós forrást nem lehet majd igénybe venni. Ráadásul mindezt úgy, hogy a szakma mellett már több mint tízezer helyi lakos is kifejezte tiltakozását a terület beépítésével szemben – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik