Belföld

Terrorral és sürgős társadalmasítással magyarázták meghívásos tendert

plakát, bevándorlós plakát (Array)
plakát, bevándorlós plakát (Array)

A közbeszerzési értesítőben magyarázta meg a kormány, hogy miért kellett Rogán Antal pasaparki szomszédja érdekeltségébe tartozó cégnek adni a bevándorlóellenes 300 milliós kampányt - írja a 444.hu.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a 300 milliós megbízást pont HG 360 Reklámügynökség Kft. kapta, amelynek cégvezetője és résztulajdonosa Csetényi Csaba, Rogán Antal pasaparki szomszédja. Arra azonban csak most a kampány lecsengésekor adtak magyarázatot, hogy miért kellett hirdetmény nélküli tárgyalásos megoldást választani.

“Magyarországon az illegális bevándorlók száma néhány hónap alatt többszörösére emelkedett, miközben ezzel egyidejűleg Európát több példátlan terrorcselekmény és baleset rázta meg. A szörnyű történések azt is megmutatták, hogy az Európai Unió nem képes megfelelő módon kezelni a bevándorlás kérdését. (…) A [nemzeti] konzultációs folyamat lebonyolítása során az első küldemények kézbesítésére 2015. május 15. napját megelőzően kerül sor. A feladat maradéktalan teljesítése érdekében elengedhetetlen követelmény a folyamat társadalmasítása, ennek keretében kommunikációs kampány lefolytatása.” – idézi a közbeszerzési értesítőt a 444.hu.

 
Fotó: Hír24 

A bevándorlást és a terrorizmust összekapcsoló indoklás vélhetően a párizsi vérengzésre utal, amit viszont Franciaországban született francia állampolgárok követtek el.

“A megélhetési bevándorlás és a terrorizmus kérdésében folytatandó nemzeti konzultációból fakadó kommunikációs kötelezettség ténye és időpontja, valamint az ebből adódó feladatok ellátásának szükségessége az ajánlatkérő szempontjából olyan külső objektív tényező, amelyre az ajánlatkérőnek ráhatása nem lehetett, ugyanakkor az ebből fakadó kommunikációs feladatokat – meghatározott határidőre – végre kell hajtania.”

A közbeszerzési dokuentumból az is kiderül, hogy az ügynökség Call Center szolgáltatásokat is vállalt, így automata hívásokat, személyes hívásokat és a sms küldését. Így ne lepődjön meg senki, ha a telefonjára üzenetet kap, hogy a bevándorlók mit nem tehetnek, ha Magyarországra érkeznek. Az is elképzelhető, hogy azt javasolják, hogy üljenek át egy másik autóba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik