Belföld

Orbán lengyel életrajzírója: korábban kiakadt, most megint dicséri

igor-janke(210x140).jpg (Array)
igor-janke(210x140).jpg (Array)

Igor Janke korábban azt mondta, egy vadkeletre tekintő cowboy a kormányfő, ezért új fejezetet ír a róla szóló könyvébe. Most azt mondja, sikertörténet a magyar unortodox politika.

Nem lehet ezt már követni. Vagy ha lehet, akkor is nagyon nehezen. A lengyel író először írt összehozott egy könyvet, Hajrá Magyarok! címmel, amiben dicsérte Orbánt. Aztán új fejezettel egészítette ki a kötetet, mert az angol kiadásban szólni akart a keleti nyitásról. Hazájában nagy felzúdulást keltett ugyanis a magyar kormányfő oroszpolitikája, amelynek most három fejezetet szentelt.

A legújabb hír szerint „Orbán Viktor miniszterelnök unortodox politikája sikertörténet, a kormánynak jelenleg nincs alternatívája, de a Fidesznek nem szabad alábecsülnie a szavazói elégedetlenség jelentőségét” – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Igor Janke.

Az interjúban az író arról i szólt, úgy látja, az ország gazdasági helyzete lenyűgöző, ötévnyi jobboldali kormányzás után Magyarország sokkal jobb gazdasági helyzetben van, mint korábban, ugyanakkor sok a frusztrált ember Magyarországon, és “nem csupán a zűrzavaros reformok miatt”.

Az újságíró úgy látja, a Fidesz szavazóit érzékelhetően zavarja a magas rangú kormányzati tisztviselők viselkedése, a pártnak pedig nem szabad alábecsülnie ennek a szavazói elégedetlenségnek a jelentőségét, de az újságíró véleménye szerint Orbán Viktornak van bátorsága ahhoz, hogy ezeken a negatívumokon változtasson.

Igor Janke ugyanakkor elhibázottnak nevezte a miniszterelnök külpolitikai lépéseit, de úgy véli, a kormányfő is észrevette, hogy túl nagy árat fizetett a Moszkvához való közeledésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik