Belföld

EMMI: kamuhír volt a közalkalmazottak közmunkásítása

emmi (Array)
emmi (Array)

Cáfolta a minisztérium, hogy az iskolafenntartó közalkalmazottakat küldött volna el és közmunkásként alkalmazta volna újra őket.

Tévesek azok a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelési államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közleményében felidézték, hogy tájékoztatást kértek a Kliktől a közfoglalkoztatottak számával, munkakör szerinti megoszlásával, a foglalkoztatás eljárásrendjével, a vonatkozó jogszabályok betartásával kapcsolatban.

A Klik adatai alapján kimutatható, hogy 806 olyan ember áll a Klikkel kormánytisztviselői, közalkalmazotti, munka- vagy egyéb jogviszonyban (kivéve a közfoglalkoztatotti jogviszonyt), akik korábban közfoglalkoztatottként dolgoztak a szervezetben. Őket sikeresen visszavezette ez a program a munkaerőpiacra – írták.

Tévesek a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klik azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket. A Klik mind a közalkalmazottak jogviszonyának megszüntetése, mind a közfoglalkoztatottak felvétele során a vonatkozó jogszabályokban meghatározott szigorú rendelkezések, illetve az ott rögzített eljárásrend szerint jár el – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik