Belföld

A PM szerint érvénytelen a többmilliárdos Orbán-Garancsi üzlet

garancsi, orbán (Array)
garancsi, orbán (Array)

A párt szerint semmis a 2017-es úszó-vb beruházására kötött szerződés. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azelőtt szerződött le a Garancsi István tulajdonában lévő Market Építő Zrt.-vel, hogy erre jogosulttá vált volna.

Írtunk már a bombaüzletről, a 2017-es magyarországi tornára teljesen megújul a Dagály környezete, erre pedig nem is sajnálja a pénzt a kormány, ugyanis az előzetes kalkuláció szerint körülbelül 40 milliárd forintból épülhet fel az új uszodakomplexum.

Garancsi István, a Videoton labdarúgó-csapatának tulajdonosához tavaly szeptemberben került a Market Építő Zrt. Tavaly ez a cég építette a Fradi-stadiont 13,5 milliárdért.

A párt közleményében azt írja, hogy sajtóinformációk szerint Garancsi István cége május 11-én nyerte el a közbeszerzést, 12-én szerződést kötöttek az MNV-vel, és 18-án már le is tették a beruházás alapkövét. A szerződéskötést lehetővé tevő kormányhatározat azonban csak május 26-án jelent meg és vált hatályossá.

A felhatalmazás nélkül kötött Market-MNV szerződés érvénytelen. Ha a kormány és az MV Zrt. nem reagál érdemben, a PM megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik