Belföld

Hűtlen kezeléssel vádolják Orbán házigazdáját

bocskai-peter(210x140).jpg (Array)
bocskai-peter(210x140).jpg (Array)

Bocskai Péter, a nyíregyházi vagyonkezelő ügyvezetője a 2014-es választási kampány idején szerepelt a miniszterlenök imázsvideójában.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt az ügyészség a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. két vezetője és egy harmadik személy ellen. Az ügyvezető, Bocskai Péter még Orbán Viktor 2014-es imázsvideójában is szerepelt házigazdaként, pedig akkor már rég feljelentés volt ellene – írja az Index a Szon.hu-ra hivatkozva.

Az ügyészség sajtószóvivő helyettese, Toma Attila nem árult el részleteket a vádiratról, de az már 2012 óta ismert, hogy az ügy egy felügyelő bizottsági tag feljelentése nyomán indult el. 

Orosz Zoltán 50-100 millió forint közötti összegű fiktív számlázás miatt tett feljelentést többek közt Bocskai ellen. Orosz szerint a számlák olyan felújítási munkálatokról szóltak, amelyeket egyáltalán nem vagy nem úgy végeztek el, mint ahogyan a vonatkozó dokumentumokban feltűntették.

A felügyelőbizottsági tagot, többedmagával, a feljelentés után kirúgták a cégtől, sőt a papírok megszerzése miatt be is perelték. Orosz szerint Nyíregyházán boszorkányüldözés zajlik ellene.

Az Index emlékeztet, hogy a nagy port kavart ügy ellenére a fideszes városvezetés bizalma töretlen Bocskaiban. Olyannyira, hogy családja volt Orbán Viktor egyik kampányvideójának főszereplője. A történet szerint, a most megvádolt ügyvezető Fidesz-rajongó fia írt meghívó levelet a kormányfőnek, aki válaszolt és eleget is tett kérésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik