Belföld

A jó helyen lévő trafikokhoz dől a pénz

trafik (Array)
trafik (Array)

Automatikus meggazdagodást nem jelent, ha valakinek dohányboltja van, de például Sopronban két trafikkal 3,5 milliárdos forgalmat is el lehetett érni.

Ez a soproni cég pedig a Tabakland 2012 Bt., az első tört évben (ugyanis 2013 júliusától működnek új formájukban a trafikok) 2,6 milliárdos, 2014-ben bő 3,5 milliárdos bevételről számoltak be. A profit sem kicsi, először 190, tavaly pedig 203 milliós adózott nyereséggel büszkélkedhetnek. A vállalkozást 2013 májusában alapították, úgy látszik, direkt a trafikrendszer átalakulására. Mindkét évben 150 milliót vettek ki osztalékként a cégből a tulajdonosok, írja a hvg.hu.

A soproni trafikokban szinte csak dohánytermékeket árulnak, tevékenységi körükben szerepel ugyan az ital-kiskereskedelem és a szerencsejáték, fogadás értékesítése is, de lottót, totót és kaparós sorsjegyet nem árulnak, a szeszesital eladása pedig csekély a cég forgalmában.

De természetesen nem minden trafik megy ilyen jól. A költségek fixek, tehát az elhelyezkedésen múlik nagyon sok. A pályázatokat kiíró Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt baráti köréhez tartozó személy családja is nyert trafikot, a barát és korábbi cégtárs, Czupy Gábor fia, Czupy Dániel Happy Trafik Bt.-je két koncessziót is nyert, egyet Gyulay lakókörnyezetében, Óbudán, egyet pedig Sopronban.

A nyugati határszélen sokkal jobban menő üzlet, ez jól látszik, aki többet szeretne tudni, azok böngészgessenek a hvg táblázatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik