Belföld

Szocialisták kerítették be a Fideszt

A bevándorlás a Fidesz által kreált probléma, a valódi gond, hogy tömegek kényszerülnek elhagyni Magyarországot a kormány politikája miatt – mondták a Lendvay utcai demonstráción.

„Bekerítették” a Fidesz Lendvay utcai székházát az MSZP fővárosi politikusai csütörtökön, azt üzenve, hogy a gyűlöletkampányt folytató politikusoknak rács mögött lenne a helyük. Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke azt mondta: „Vesztébe rohan az az ország, amely falat húz határainál és ezzel gettóba zárja magát.”

A politikus kijelentette: a Fidesz szánalmassá vált korábbi önmagához képest, míg Orbán Viktor 26 éve a szabadságért küzdött, most 180 kilométer hosszú, 4 méter magas kerítéssel zárná el a halál elől menekülőket. „A Fidesz ezzel végleg elköszönt saját múltjától és jövőjét is megfojtotta” – mondta Kunhalmi.

Közölte: a bevándorlás álprobléma, amit a Fidesz kreált, az igazi gondot a magyarok kivándorlása jelenti. A letelepedést kérők száma elenyésző azokhoz képest, akik elhagyták az országot, nincs olyan magyar család, ahol ne lenne valaki, aki külföldön kényszerül munkát vállalni a kormány rossz politikája miatt – mondta.

Kunhalmi azt mondta: Magyarország nem gyűlöl, a magyarok nem akarják felépíteni a falat, az csak a Fidesz ostoba, beszűkült és végtelenül öncélú politikája.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s  képviselője ezt azzal egészítette ki, hogy miközben 22 milliárdot szán a kormány a szögesdrótra, addig mindössze 100 milliót fordítanak a külföldön élő fiatalok hazacsábítására és hatmilliárdot a lehetetlen körülmények közt dolgozó ápolók bérfelzárkóztatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik