Belföld

Feloszlatták a szombathelyi Fideszt

hende-csaba(960x640).jpg (Array)
hende-csaba(960x640).jpg (Array)

Hende Csaba, Vas megye fideszes főnöke szerint voltak "ügyek", amik miatt találgattak a helyiek. Milyen ügyek? Az rejtély.

Feloszlatták és újjászervezik a Fidesz szombathelyi szervezetét – erről beszélt Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője, választókerületi elnök a Vas Népe megyei napilapnak adott, szerdán megjelent interjújában. A feloszlatásra azért volt szükség, mert a helyi Fidesz-szervezetben uralkodó állapotok veszélyeztették a párt 2018-as választási esélyeit.

“Miközben soha nem látott mértékben fejlődik Szombathely, a városlakók azt találgatják, hogy igazak-e a mendemondák egyes emberekről (…), azért volt szükség az új lendületvételre, mert a találgatásokkal teli ügyek a szombathelyi polgárokat is zavarták” – magyarázta. Hende Csaba az interjúban nem nevezte meg az “ügyeket”. Kitért arra, hogy a Fidesz-szervezet felfüggesztését még tavaly nyáron indítványozta a párt országos választmányának elnökségénél. Az önkormányzati választásra való felkészülést így nem a korábbi vezetés irányította, hanem ő maga.

Megjegyezte, az már az önkormányzati választásokon is látható volt, hogy tisztességes, elismert emberek erősítették a Fidesz helyi csapatát, akik kiváló eredményeket értek el az egyéni választókörzetükben. Az “ügyekben” érintett politikusok befolyása azonban megmaradt, ezért a szervezet működése ellehetetlenült, a helyi elnökséget sem lehetett megválasztani. Ezért kellett a szervezetet feloszlatni, lezárni a korábbi évek negatív jelenségeit és nekilátni az újjászervezésnek – jelentette ki. Legkésőbb őszre zárulhat le a folyamat, ami után már egy megújult, megerősödött vezetéssel folytathatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik