Belföld

Ezer plakátot helyez ki a Kétfarkú Kutya Párt

mkkp plakátterv (Array)
mkkp plakátterv (Array)

Július elsején jön az első ötszáz, összesen húszféle üzenet jelenik meg rajtuk. Berlinben és Londonban is lesznek az ottani magyaroknak szóló plakátok.

Összesen húszféle plakátot helyez ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog, ebből három a menekültekkel való szolidaritásra buzdít és a bevándorlókkal foglalkozó civil szervezetekről ad tájékoztatást. Kovács Gergő, az MKKP elnöke a VS.hu-nak elmondta: országszerte ötszáz plakátot helyeznek ki július elsején, a hónap közepén pedig a tervek szerint újabb ötszázat.

A miniszterelnök falujában, Felcsúton is lesznek plakátok, két helyen biztosan, illetve még egy Alcsúton. Berlinben és Londonban is lesznek az ottani magyaroknak szóló plakátjaik. Emellett az ezer plakát fele Budapestre kerül, a többit pedig a megyék között egyenlő arányban osztják el.

 A plakátok szövegeit még nem hozták nyilvánosságra, de akár ez is közöttük lehet.

A plakáthelyeket a Publimonttól bérlik, ami Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik – ezen kívül egyetlen lehetőségük lett volna, a kormányközeli Garancsi István által nemrég megvásárolt ESMA. A plakátokra több mint 31,5 millió forint jött össze közadakozásból, ez több mint tízszerese annak, amit eredetileg terveztek. Érdekességképpen: a kormány 300 millió forintot fordított bevándorlásellenes hirdetéseinek kihelyezésére, ebből a pénzből azonban kevesebb felületet vettek.

Kovács Gergő korábban a Hír24-nek azt mondta: „Nekem nem is igazán az tett be, hogy a menekültekről mit mond a kormány. Ez az ügy nem is a menekültekről szól, hanem arról, hogy a kormány folyamatosan olyan csoportokat keres, akiket utálni lehet, és igyekszik is megutáltatni őket az emberekkel. Ez káros egész Magyarországnak, a társadalmi szolidaritás így is romokban hever. Úgy gondoltuk, megmutatjuk: mi nem így gondolkodunk, és nem szívesen hallgatjuk az ilyen üzeneteket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik