Belföld

Betondzsungelt csinálnak a Városligetből

Még több hely kell a Közlekedési Múzeumnak, de már templomot is terveznek, na meg nagy építési felvonulási területet. Jöhetnek a favágók.

Valószínűleg egy csomó erdésznek és favágónak ad majd munkát a Városliget átépítése, legalábbis a legújjabb tervek szerint nagy zöldfelületek esnek majd áldozatul az épületkolosszusoknak. A Kettős Mérce blog írta meg, hogy új javaslat jelent meg a főváros Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának napirendjén.

Eszerint jóval nagyobb területet érint majd az új Közlekedési Múzeum megépítése, ráadásul ezáltal nagyobb lesz az építési felvonulási terület is, annyi a zöldnek. A javaslatban ilyenek is szerepelnek többek között:

“A nemzetközi tervpályázaton kiválasztott tervek beépítettségének vizsgálata alapján megállapítható, hogy a kijelölt építési helyek nem elégségesek a kivitelezési felvonuláshoz. Városliget Zrt. kéri megvizsgálni az építési helyek megnövelésének lehetőségét.”

Ez még nem a vége, az Új Nemzeti Galéria tervpályázatán győztes terv miatt is módosítani kell majd, de a Néprajzi Múzeum helye se biztos. Ráadásul az eddigi tervekből kimaradt a Regnum Marianum-templom újjáépítése, de még ez is bekerülhet. Az még kérdés, a módosítások jelentenek-e majd költségnövekedést (eddig 150 milliárd forintot szánnak a projektre) és időbeli csúszást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik