Belföld

Zűrbe keveredett üzbég földön? Segíthet a nagykövetség!

manila esőzések (Array)
manila esőzések (Array)

Újranyitnak egy csomó külképviseletet a következő egy évben. Üzbegisztán mellett pl. Új-Zélandon és Ghánában is lesz képviseletünk.

Egy rakat magyar nagykövetség nyílik újra az idén és jövőre. A Magyar Közlöny pénteki számában közzétett kormányhatározat szerint október 1-én magyar nagykövetség nyílik a közép-ázsiai Üzbegisztán fővárosában, Taskentben az etiópiai Addisz-Abebában. Jövő március 1-én újranyílik a nagykövetség a Fülöp-szigeteken, Manilában, illetve Új-Zélandon, Wellingtonban. Ez utóbbi külképviselet konzuli kerülete Új-Zéland és a csendes-óceáni szigetvilág egész területére kiterjed majd.

A ghánai fővárosban, Accrában szintén jövő március 1-én nyílik újra a nagykövetség. A kormány határozata szerint Angolában, Luandában szintén jövő március 1-én nyílik újra a magyar külképviselet.

Szijjártó Péter külügyminiszter június 1-én jelentette be, hogy Magyarország öt új követséget nyit másfél éven belül Latin-Amerikában, illetve Fekete-Afrikában. A három afrikai nagykövetségként az angolait, az etiópiait és a ghánait nevezte meg. Szabó László parlamenti államtitkár április végi üzbegisztáni látogatásán közölte, hogy Magyarország 2015 végéig nagykövetség nyitását tervezi Üzbegisztánban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik