Belföld

Alig vállalták a szombathelyi ellenplakátok kiragasztását

Az RTL Klub Híradójának az MSZP helyi elnöke elmondta: a legnagyobb probléma az volt, hogy alig akadt, aki a plakátokat felragassza, sokan ugyanis a családtagjaik állását féltve nem vállalták a munkát.

Szombathelyen már megjelentek az első ellenplakátok a kormány menekültekkel kapcsolatos kampányára. A plakátokat a helyi MSZP tervezte és gyártatta le – adta hírül az RTL Klub Híradója. Az MSZP összesen 12 plakátot helyezett ki, ezeken az áll, hogy ha valaki Magyarországra jön, hozzon egy épeszű miniszterelnököt. Az akció a kormány bevándorlóellenes plakátjait idézi, azokra válaszol.

Az RTL Klub Híradójának a helyi MSZP elnöke elmondta: a hétvégén döntötték el, hogy nem hagyják szó nélkül a kormány bevándorlóellenes kampányát. Jövő héten újabb 12 plakátot helyeznek ki városszerte, a kampány összeköltsége 2-300 ezer forint lesz.

Czeglédy Csaba arról is beszélt: sokan családjukat féltették, ezért nem vállalták a plakátok kiragasztását. Mint mondta: keddtől csütörtökig kerestek plakátragasztót, ugyanis öten mondták vissza a megbízást azzal az indoklással, hogy saját vagy hozzátartozóik állását féltik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik