Belföld

80 millió forintot kaszált a Nézőponttal Mráz Ágoston Sámuel

Mraz-Agoston-Samuel(960x640).jpg (Array)
Mraz-Agoston-Samuel(960x640).jpg (Array)

Az elemző februárban adta el üzletrészét Győri Tibornak, Orbán Viktor bizalmasának, Habony Árpád üzlettársának. Előtte 80 millió forintot vett ki osztalékként a 2014-es eredmény után.

Jó évet zárt a kormányközeli Nézőpont Csoport Zrt. (korábbi nevén Bonum Semen Zrt.) A cég dokumentumai alapján a volt tulajdonosnak, Mráz Ágoston Sámuelnek 80 millió forint osztalék járt a 2014-es eredmény után. A társaság tavaly 70 millió forint nyereséget produkált, ezt pótolták ki 10 millió forinttal, így lett az osztalék 80 millió forint.

 

A cég árbevétele a 2013-as 168 millió forintról 262 millió forintra emelkedett, a nyereség viszont csökkent, 84 millió forintról 70 millió forintra.


Fotó: MTI 

A Nézőpont Csoport Zrt. egyik alapítója Győri Tibor volt, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa, a Miniszterelnökség volt államtitkára. Győri 2010-ben adta el a társaságot Mráz Ágoston Sámuelnek. Mráz egészen 2015 februárjáig volt tulajdonos, ekkor vette vissza tőle a céget Győri Tibor. Mráz Ágoston Sámuel vezérigazgató maradt.

Győri Tibor nemcsak a Nézőpontot vette vissza, 2015 áprilisában Habony Árpáddal közösen céget is alapított, a Modern Media Group Zrt.-t. A társaságot Habony új médiacégeként emlegetik, sajtóhírek szerint ez lesz a jobboldal új médiabirodalmának központi cége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik