Belföld

Varga kilövési engedélyt kaphat Vidára

Vida-Ildiko(e4c30e92-877d-4d32-a03e-50a1032a5b8b)(650x433).jpg (Array)
Vida-Ildiko(e4c30e92-877d-4d32-a03e-50a1032a5b8b)(650x433).jpg (Array)

A gazdasági miniszter állítólag „erős ellenszenvvel viseltetik" az adóhatóság vezetője iránt, most egy törvénymódosítással az ő kezébe kerülhet a sorsa – írja a Népszabadság.

A nemzetgazdasági tárcának egy, a saját törvénymódosító javaslatához benyújtott módosító indítványa szerint a kormányfőtől a nemzetgazdasági miniszterhez kerülne a NAV elnökének kinevezési joga. Varga ezzel Vida Ildikó menesztését készítheti elő. Vida utóda a korábban általa menesztett Kovacsics Iván lehet.

A Népszabadság Nemzetgazdasági Minisztériumhoz közeli forrásai szerint ebben az is szerepet játszhat, hogy Varga Mihály miniszter „erős ellenszenvvel viseltetik Vida és az ő tevékenysége iránt”. Még 2013 végén az online pénztárgépek körül kirobbant botrány mérgesítette el a viszonyukat.

 
Fotó: MTI 

2014 januárjában a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei megszállták a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalt (MKEH), és az egyik nagyobb online pénztárgépeket forgalmazó cég, az Alt Cash Kft. Fogarasi úti telephelyét. Hivatali visszaélés gyanújával indítottak eljárást, kezdetben ismeretlen tettesek ellen, de később két gyanúsítottjuk is lett, amiért a cég annak ellenére kapott forgalmazási engedélyt egy bizonyos pénztárgéptípusra, hogy az nem bizonyult manipulálhatatlannak az előminősítésen.

A rendőrség tavaly augusztusban vádemelési javaslat nélkül zárta le a nyomozást. Bár a nyomozók két személyt is meggyanúsítottak hivatali visszaéléssel, végül bizonyítékok hiányában csendben megszüntették az eljárást.

Időközben Vida menesztette a sajtóban kétes kínai üzleti kapcsolatokkal hírbe hozott helyettesét, Kovacsics Ivánt, akinek viszont Varga Mihály rögtön jövedelmező állást kínált a Magyar Turizmus Zrt.-nél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik