Belföld

Kriza folytatja az ellenőrzéseket a miskolci számozott utcákban

kriza-akos(650x433).jpg (Array)
kriza-akos(650x433).jpg (Array)

A polgármesternek hiába mondta az ombudsman, hogy durván megsértik a társadalmi szolidaritást.

Miskolcon folytatódnak az önkormányzati hatósági ellenőrzések mindazon térségekben, amelyekben a lakók egy része jogcím nélkül él, nem fizet a közüzemi szolgáltatásokért, bűncselekményeket követ el, nem gondoskodik megfelelően a gyermekeiről, jogtalanul vesz fel segélyeket – mondta a város polgármestere sajtótájékoztatón.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) ezt az alapvető jogok biztosának jelentésére reagálva közölte. Székely László ombudsman a múlt héten sajtótájékoztatón azt mondta: a hatósági ellenőrzések és a miskolci lakhatási feltételeket érintő intézkedés a társadalmi szolidaritás durva megsértéséről szól.

 
Fotó: MTI 

A polgármester ugyanakkor úgy fogalmazott: Miskolcon jogi eszközökkel is lehet eredményt elérni, a nyomortelepek felszámolása, a hatósági ellenőrzések “oda vezettek”, hogy megerősödött a miskolciak hite a jogállamban. Valamennyi közbiztonsági fórum után az a tapasztalat, hogy a városlakók üdvözlik minden egyes nyomortelep felszámolását, és a hatósági ellenőrzéseket – mondta, hozzátéve: ezeknek az ellenőrzéseknek bűnmegelőző jellegük van és segítenek a bűncselekmények felderítésében is – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik