Belföld

Már a fideszesek is ízléstelennek tartják a plakátkampányt

Rogán Antal eligazítást tartott a plakátos kormánykommunikáció kapcsán. Szerinte majd lecseng az érdeklődés, párttársai fintorognak - számolt be a vs.hu.

Bár a frakcióülésen senki nem jelezte, több kormánypárti politikus is ízléstelennek tartja a bevándorlóellenes plakátkampányt – írja a vs.hu fideszes forrásokra hivatkozva. A portál úgy tudja: a Fidesz nem a jobbikosokat akarja elhódítani a kampánnyal, hanem a csatázó Orbán képével szerezne vissza szavazókat.

Rogán Antal a hétfői frakcióülésen számolt be a képviselőknek a kormány bevándorlással kapcsolatos állásfoglalásáról. A portál információi szerint a frakcióvezető kiemelte: az ellenzék még jó ideig interpellációkkal és azonnali kérdésekkel áraszthatja el a kormányzati tisztségviselőket, azonban ez véleménye szerint le fog csengeni.

Az egyeztetés után a portál kormánypárti képviselőket kérdezett a kormány bevándorlóellenes plakátakciójáról, a többség a cikk szerint ízléstelennek tartja azt. A név nélkül nyilatkozó kormánypárti politikusok az újságítró szerint szégyellik és kínosnak tartják a kezdeményezést.

Egy magasabb beosztású KDNP-s képviselő egyenesen azt állította: hányingere van az egésztől. Rajta kívül többen is gyomorforgatónak nevezték a plakátkampányt.

„Ilyet utoljára a 23 millió román munkavállalóval riogató szocik csináltak” – jelentette ki egy fideszes politikus, aki szerint a bevándorlás egyébként komoly ügyéből politikai játszmát kreált a kormánypárt.

A portál úgy tudja: a kormánypárti képviselőcsoportokat nem tájékoztatták előre a kampányról, ahogy nem mondhatott arról véleményt a Fidesz elnöksége sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik