Belföld

A Fidesz a parlamentbe is bevinné az Altus-ügyet

tuzson-bence(960x640).jpg (Array)
tuzson-bence(960x640).jpg (Array)

Az Országgyűlésnek is le kell folytatnia a vitát az Altus Zrt. európai uniós megbízásával kapcsolatban, a Fidesz be is nyújtotta a határozati javaslatát az ügyben.

Erről Tuzson Bence, a kormánypárti frakció szóvivője beszélt. Ráadásként Gyurcsány Ferenc DK-elnök cégének megbízását egy korábbi bolgár esettel is összehasonlította. Szerinte az “Altus-botrány” nem egyedülálló Európában, néhány éve ugyanis Szergej Sztanisev, Bulgária korábbi szocialista miniszterelnöke és felesége cége elnyerte az Európai Parlament kommunikációs főigazgatóságának 60 ezer eurós pályázatát az európai választási kampányt népszerűsítő honlap létrehozására. A 60 ezer euró egy részét ki is fizették – folytatta a szóvivő -, noha valós teljesítés nem volt mögötte.

Az Európai Néppárt frakciója határozottan fellépett az ügyben, a bolgár politikus azonban arra hivatkozott, hogy a szakmai tudásuknak megfelelő megbízást nyertek el a pályázaton – mondta Tuzson Bence, aki a megbízással kapcsolatos problémák között említette azt is, hogy Szergej Sztanisev felesége nem hívta fel a figyelmet a fennálló összeférhetetlenségre, így az nem is merült fel a pályázat elbírálása során.

Szergej Sztanisev végül elállt a megbízástól, visszafizette a pénzt, a szerződést pedig felbontották – idézte fel a történteket a Fidesz-frakció szóvivője, furcsának, felháborítónak és érthetetlennek nevezve, hogy míg Bulgáriában “egy szinte azonos esetben” az érintett lépett, és a szerződést felbontották, addig Magyarországon “Gyurcsány Ferenc és pártja nem tesz semmit annak érdekében, hogy ezt a helyzetet felszámolja”.

“Ezt nem hagyhatjuk ennyiben”, az ezzel kapcsolatos vitát az Országgyűlésnek is le kell folytatnia – hangsúlyozta Tuzson Bence, jelezve, hogy meg is tették a szükséges lépést, a Fidesz benyújtotta a parlamentnek a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló határozati javaslatát. Ebben az összeférhetetlenségi szabályok áttekintése mellett megvizsgáltatnák a kormánnyal, felfüggeszthető-e a DK állami támogatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik