Belföld

Rogán szerint nem lesznek szögesdrótok, pedig lehetnének

bevándorlás (Array)
bevándorlás (Array)

Benyújtották a határőrizeti módosítót: visszaállítanák az idegenrendészeti őrizetet. A Nemzeti Konzultáció alapján, a magyarok legnagyobb örömére.

A Fidesz benyújtja kedden a déli határszakasszal kapcsolatos módosító javaslatot az Országgyűlésnek – erről Rogán Antal, a párt frakcióvezetője beszélt a Napi Gazdaságnak.

Rogán Antal a lap online kiadásában megjelent cikk szerint elmondta: a módosító javaslat azt tartalmazza majd, hogy “szeretnék visszaállítani a 2012 előtti állapotot a határszakaszon, amikor az idegenrendészeti őrizet működött, vagyis őrizetbe vehették a tiltott határátlépőket”.

A kormánypárti politikus kiemelte: szó sincs arról, hogy szögesdrótot húznának fel a szakaszon, bár erre az Európai Unió Bulgária és Törökország között adott engedélyt – olvasható.

A napilap kedden írt arról is, hogy a legfrissebb adatok szerint eddig 420 ezer, bevándorlásról szóló, kitöltött konzultációs kérdőív érkezett vissza postán a kormányhoz. Ezenfelül 15 ezren az interneten válaszoltak a kérdésekre.

Úgy tudják, a 200 ezer feldolgozott kérdőív eredményeiből “világosan látszik, hogy a magyar állampolgárok több mint nyolcvan százaléka szigorítaná a bevándorlással kapcsolatos törvényeket” – olvasható.

Mint írták, “erre szükség is lehet, hiszen a legújabb információk szerint eddig mintegy 53 ezer menekültügyi kérelem érkezett a hatóságokhoz, az elmúlt hétvégén pedig egy kisebb falunyi ember, azaz majdnem 1500 bevándorló lépte át a határt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik