Belföld

Lázárék kirúgták a keményen zsidózó kistisztviselőt

sisak-imre-paszto-zsidozo(960x640).jpg (Array)
sisak-imre-paszto-zsidozo(960x640).jpg (Array)

Azonnali hatállyal felmentették Sisák Imre osztályvezetőt, aki egy videofelvétel tanúsága szerint keményen zsidózik.

A Miniszterelnökség kedden közölte, hogy utasítására a Nógrád Megyei Kormányhivatal felmentette Sisák Imrét. A kedd délelőtti közlemény szerint a felmentést nem indokolták.

Mint azt hétfőn megírtuk, a kormányhivatalnokká lett pásztói polgármester tavalyig vezette a nógrádi várost, majd miután elbukta az önkormányzati választást, egy járási hivatali osztályvezetői állással kárpótolták. A videóban a „piszkos zsidózás” mellett Sisák azt fejtegeti, hogy „a zsidókat csak a saját zsebük érdekli” és külön megemlíti a pásztói önkormányzat egyik volt képviselőjét, Krämer Lászlót.

Az ATV híradója mindemellett arról számolt be, hogy meglehetősen alkalomhoz illően váltogatja nézeteit. Amikor két éve az egyébként MSZP-s Krämer tragikus hirtelenséggel elhunyt, Sisák pásztói polgármesterként szerencsére nem zsidózott, sőt a felvételen élesen szidott képviselőtársa érdemeit taglalta az önkormányzat ülésén, ahol olyan határozat elfogadását javasolta, hogy a képviselő-testület tekintse saját halottjának és a város viselje méltó eltemetésének költségvetését.

Az ATV.hu hétfői cikke felidézi, hogy Sisák tavaly polgármesterként még holokauszt-megemlékezésen szónokolt, és a nyilvános szereplésen merőben más stílusban nyilatkozott. „Kegyelettel és mély fájdalommal emlékezünk 1944 júniusának első napjaira, amikor a pásztói zsidó közösség több száz tagját hurcolták el munkaszolgálatra, vagy deportálták a náci Németország és csatlósai által felállított haláltáborokba” – mondta tavaly júliusban, a pásztói zsidó közösség tagjai meggyilkolásának 70. évfordulóján Sisák Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik