kósa lajos, rogán antal (Array)
Belföld

Ismerje meg Rogán Antal és Kósa Lajos csavaros észjárását a menekültekről!

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 06. 09. 20:13

Aki eljön Szíriából, az még veszélyben van, de mire eljutott hozzánk, már áthaladt a biztonságos Görögországon és Szerbián, így addigra már megélhetési bevándorló, capisci?

Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek a menedékjogi törvény módosítására vonatkozó javaslatot, amely felhatalmazza a kormányt arra, hogy rendeletben állapítsa meg a biztonságos harmadik országok listáját. A szabályozás célja, hogy akik ilyen biztonságos tranzitországból érkeznek hazánkba, ne igényelhessenek menedékjogot.

Rogán Antal frakcióvezető és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az előterjesztés indoklásában azt fejtegeti, hogy „lehet, hogy valaki Szíriában még veszélyben volt, de ha onnan eljön, áthalad Görögországon, végül megérkezik Szerbiába vagy egy másik balkáni államba”, ahol már nem fenyegeti veszély az életét. Aki olyan helyről jön, ahol üldözik, az élete veszélyben van, annak menedéket kell adni, de „megélhetési bevándorlókat” nem tud befogadni Magyarország – fogalmaztak a politikusok.

Tehát ha valaki térugrással terem Magyarország területén, annak tudunk menedéket nyújtani, mindenki mást megélhetésiként tart számon a kormány.

kósa lajos, rogán antal (Array)MTI

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.