Belföld

Dúró Dóra: “Dübörög a pártfőiskola”

Dúró Dóra (Array)
Dúró Dóra (Array)

A Jobbik tiltakozik az NKE-nek suttyomban adandó privilégiumok ellen.

Az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának elnöke szerint jeges zuhanyként érte a szakmát, hogy a kormány az osztatlan államtudományi képzést egy az egyben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hatáskörébe utalná. “A magyar felsőoktatás kis gömböce így tovább dagadna, súlyosan veszélyeztetve az egész magyar felsőoktatás jogi képzési szerkezetét.”
 
Dúró Dóra szerint pártja döbbenetesnek tartja, hogy egy ennyire fontos témában is automatizmusként működik a fideszes tempó, hiszen kiderült, a minden áron áterőszakolni akart módosításról ismét “elfelejtettek” egyeztetni az érintettekkel. A Jobbik szerint a tervezet elfogadhatatlan, érthetetlen, mert a jelenlegi képzőhelyeken minden feltétel adott a magas színvonalú államtudományi képzésre. Az osztatlan államtudományi képzés terve súlyosan megosztó.

Az oktatáspolitikai, szakmai szempontból átgondolatlan, “kotnyeles és egyben fölényeskedő” elképzelés a kormányzati arrogancia újabb megnyilvánulása. A Jobbik üdvözlendőnek tartaná, ha a Fidesz nem rontana rá az egyetemekre, hanem – higgadtan, az egyetemeket partnerként kezelve tárgyalna. A jelenlegi módosítástervezet esetében semmi ilyen nem történt, mindezek miatt a Jobbik módosító javaslattal törölné a kizárólagosságot a törvényjavaslatból – közölte  Dúró Dóra.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik