Belföld

Akadozik a közlekedés Budapesten

Jelentős késések, fennakadások vannak Budapesten, de a vasúton is szünetel egy szakaszon a közlekedés. Nincs szabad taxi a fővárosban.

Felhőszakadás zúdult kedden délután Budapestre és az ország egy részére, ami a tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott. A hatvani vasútvonalon nem járnak a vonatok Pécel és Rákos között.

Budapesten a BKK a metróvonalak igénybevételét javasolja.

  • A Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között pótlóbuszok járnak a 4-6-os vonalán, mert járhatatlanná vált a villamospálya.
  • A 79-es troli átmenetileg nem jár, a 75-ös pedig csak a Puskás Ferenc Stadion és az Ötvenhatosok tere között közlekedik, mert a Dózsa György úti aluljárót elöntötte a víz.
  • A 18-as, 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamosok nagyobb követési idővel közlekednek.
  • A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között pótlóbuszok járnak a 61-es villamos helyett áramellátási hiba miatt.
  • Nem jár a 28-as és 37-es villamos a Kada utca és a Sörgyár közt, mert elöntötte a víz a síneket.
  • Nem jár a 119-es busz Pesterzsébet vasútállomás és a Zodony utca között.

Nem elérhető, foglalt, kérem várakozzon…

Mogyorónyi jégdarabokkal és átláthatatlan vízfüggönnyel érkezett a vihar a fővárosba.

Sajnos vannak olyan emberek – e sorok írója közéjük tartozik – akik bár elolvasták a Hír24 napi pakkját, amiben feketén-fehéren benne áll, hogy viharjelzést adtak ki, mégis szandálkában és igen csinos méregzöld, ám a víz ellen jószerével tehetetlen pólókában indult el dolgozni.

Ha ezeknek az embereknek nem csupán praktikai érzékük, de autójuk sincsen, nagyon ráfáztak. Hiába hívnának ugyanis taxit, az bizony hiánycikk most a fővárosban. És mifelénk (III. kerület, Montevideo utca) az Ubernek sincsen szabad autója.

A főváros hat nagy taxitársaságánál próbálkozott e sorok fejét csóváló írója a vihar kezdete óta, mindannyiszor a kudarc kísérte útján.

Önök szerencsésebbek és okosabbak voltak?

Angel Marianna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik