Belföld

„Nem bújunk el a négy fal közé”

pride (Array)
pride (Array)

A bántó előítéletekre akarják felhívni a figyelmet a Budapest Pride szervezői, akik Tarlós és Kocsis megnyilvánulásait tartják elfogadhatatlannak.

A Budapest Pride célja, hogy felhívja a figyelmet a bántó előítéletekre, a kirekesztésre és a jogegyenlőtlenségekre, melyek a Magyarországon élő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereket érintik – mondta az esemény egyik sajtószóvivője, Milanovich Dominika hétfői sajtótájékoztatóján.

Ma a magyarországi LMBTQ-helyzet nem mondható békésnek és nyugodtnak, minden harmadik embert hátrányos megkülönböztetés ér nemi identitása vagy szexuális orientációja miatt, megverik és zaklatják őket, és olyan is akad, akit kitagadnak szülei – hangzott el.

A szervezők felháborítónak tartják, hogy Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté józsefvárosi polgármester azt hangoztatja, hogy a felvonulás provokatív és nem méltó a világörökségi környezethez. „Ez elfogadhatatlan, nem tűrjük el, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket, nem bújunk el a négy fal közé” – fogalmazott Milanovich.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik