Belföld

Eljárást indítottak a plakátrongáló aktivisták ellen

Bevandorlas-oriasplakat(210x140).jpg (Array)
Bevandorlas-oriasplakat(210x140).jpg (Array)

A rendőrség szabálysértés miatt indított eljárást az ellen a hat ember ellen, akik egy bevándorlásos óriásplakátokat rongáltak meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon közzétett közleményében azt írta: az eljárás alá vont hat ember 0 óra 20 perc körül szándékosan megrongált egy óriásplakátot a Városligetben, a Gundel Károly úton. A feltételezett elkövetőket a rendőrség a közelben előállította és meghallgatta. Öten vallomást tettek és elismerték a szabálysértés elkövetését, egyikük nem tett vallomást.

A XIV. kerületi rendőrkapitányság egy 35 éves hajdúszoboszlói nő, egy 35 éves, egy 31 éves és egy 29 éves budapesti férfi, valamint egy 27 éves érsekcsanádi és egy 24 éves békéscsabai nő ellen folytat tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást. Valamennyien szabadlábon védekeznek – írta a rendőrség.

Az Együtt kedden közölte, hogy mozgalmat szervez a konzultációs óriásplakátok leszaggatására. Az MSZP szombaton közleményben azt írta, “a fröcsögő plakátkampány” üzenetét a polgári ellenállás eszközeivel mindenki úgy semlegesítse, ahogy csak tudja”. A DK-nak – hangzott el egy szombati sajtótájékoztatón – nincs ellenére a plakátok megrongálását célzó állampolgári akció.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap közölte, hogy pártja feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy “ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére”.

Szigetvári Viktor úgy reagált: az Együtt kiáll a plakátrongálás miatt előállított aktivistái mellett és minden jogi, illetve politikai segítséget megad nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik