Belföld

LMP: senki nem kíváncsi Tarlós véleményére

pride (Array)
pride (Array)

A gyülekezési jog nem függ attól, hogy egyes vezetők mit gondolnak egy demonstrációról – közölte a párt fővárosi politikusa.

Tarlós István személyes ízlése nem szempont a gyülekezési jogban – írja közleményében az LMP fővárosi közgyűlési képviselője, Csárdi Antal. A politikus szerint a főpolgármester megint bebizonyította, hogy nem érti a demokratikus gyülekezési jog lényegét: ez ugyanis nem függ attól, hogy egyes állami vagy önkormányzati vezetők mit gondolnak egy demonstráción megjelenített gondolatokról.

A Budapest Pride felvonulással kapcsolatban Tarlós személyes véleményére senki nem kíváncsi, a szexuális kisebbségek képviselőinek ugyanolyan joga van felvonulni az Andrássy úton, mint bárki másnak – áll a közleményben. Csárdi szerint Tarlós főpolgármesterként már csak azért sem nyilváníthat véleményt egyes szerveződésekről és kisebbségi csoportokról, mert minden budapesti szolgálatára szegődött.

Aktuálpolitikai haszonszerzés és személyes véleményének ízléstelen erőltetése helyett Tarlós Istvánnak egyetlen feladata van, tudomásul venni és biztosítani, hogy sokféle értékrend, életmód és vélemény teszi sokszínűvé a fővárost – írta az LMP-s képviselő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik