Belföld

Ha pénzről van szó, nyitva az ajtó, jöhet a pénz

magyar levente (Array)
magyar levente (Array)

Ha bevándorlókról, akkor nem, ők nem jöhetnek. A külügy államtitkára szerint a kinyitott ajtók után már a tényleges üzletkötés a feladat.

A magyar állam a keleti és a déli nyitással megnyitotta a politikai, diplomáciai ajtókat Magyarország legfontosabb külpiaci partnerei felé, most az a feladat, hogy a világszínvonalú termékekkel, szolgáltatásokkal, innovációs kapacitással rendelkező magyar vállalatok üzleteket kössenek, ténylegesen is profitáljanak ebből – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Magyar Levente a Magyar Külgazdasági Szövetség közgyűlésén elmondta: a magyar diplomácia az elmúlt években rendkívül kedvező és szerteágazó kapcsolatrendszert épített ki. A magyar áruk minden fontos potenciális felvevőpiacával sikerült olyan együttműködést kialakítani, hogy ezek a piacok befogadják a magyar termékeket – jelentette ki.

Kép: KüKüM, a jobboldali Magyar államtitkár 

Elmondta, a Magyar Nemzeti Kereskedőház hat olyan termékkört azonosított, amelyben Magyarország világszínvonalat képvisel. Ide tartozik a víz- és hulladékgazdálkodás, egyes mezőgazdasági termékek és technológiák, valamint az egészségipar – ismertette Magyar Levente.

Ha már ajtók, Orbán Viktor miniszterelnök véleményét a bevándorlókról itt lehet elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik