Belföld

Veszélyes felhőszakadásra figyelmeztetnek az ország felében

Felhőszakadás (Array)
Felhőszakadás (Array)

Tíz megyében figyelmeztető előrejelzés van érvényben heves zivatar, felhőszakadás és jégeső miatt.

Csütörtök délutántól elsősorban a Dunántúl keleti felén és a középső országrészben, de helyenként az Alföldön másutt is valószínű zivatar. Egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat, amelyhez felhőszakadás (25-35 mm csapadék), jégeső (1 cm körüli átmérővel), illetve viharos (60-80 km/h) széllökés társulhat.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok ás Tolna megyében elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Előrejelzésük szerint csütörtökön délelőttig egy gyenge hidegfront miatt néhol előfordulhat zápor, zivatar. Napközben az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk.

Kora reggeltől a Duna-Tisza közét kivéve egyre több helyen megélénkül, Borsodban és a Dunántúl északi részén helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között várható, a legkevésbé meleg idő Borsod keleti részén lehet. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél a Dunától keletre többfelé megélénkül, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható fátyolfelhőkkel és kevés gomollyal, csapaék nem valószínű. A délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik