Belföld

Máris nem veszélyesek a lámpaoszlop-reklámok, miután fideszes lett a cég, ami a helyeket árulja

plakat(960x640).jpg (Array)
plakat(960x640).jpg (Array)

Amikor a szocik csinálták őket, veszélyesek voltak. Mióta más csinálja, egyenesen növelik a biztonságot.

A Kreatív remekül összefoglalta, hogyan lett a veszélyes szocialista lámpaoszlop-reklámból biztonságos fideszes lámpaoszlop-reklám: 

2010 év végén a magyar parlament elfogadta a közlekedési törvény módosítását, amely többek között betiltotta a reklámokat a  villanyoszlopokon. A 2011 októberi kormányrendelet visszamenőlegesen is betiltotta, vagyis az érvényes szerződéseket is meg kellett szüntetni.

Ezen a piacon a korábban inkább a szocialistákkal összekötött ESMA nevű cég volt az egyeduralkodó. A törvény miatt a cég tönkrement. Az akkori törvény indoklása szerint ugyanis a villanyoszlopokon való reklámozás is balesetveszélyes volt.

Idén áprilisban Garancsi István, egy Orbán Viktor miniszterelnök személyes baráti-üzleti köréhez sorolt üzletember pénzügyi befektetést adott Gátai Péternek, a cég addigi munkatársának, hogy megvegye az ESMA-t.

Június 2-án megjelent a közlekedési törvény módosító javaslata, amiben visszacsinálják a közlekedési törvény vonatkozó részét a Simicska előtti állapotokra. Miközben a 2010 decemberi törvény szerint a villanyoszlopreklámok nem voltak biztonságosak, a mostani indoklás szerint egyenesen növelik a biztonságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik