Belföld

Nem látni a kánikula végét

kánikula (Array)
kánikula (Array)

A héten végok 30 fok körül alakul a hőmérséklet, és jövő keddig is efölötti csúcshőmérsékletek várhatóak.

Szerdán napos, általában száraz idő várható, a délutáni, kora esti gomolyfelhő-képződésből legfeljebb egy-két helyen alakulhat ki frissítő zápor, zivatar, legkevésbé az Alföldön. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarfelhő környékén akár viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul. Késő estére 19, 26 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön gomolyfelhő-képződésre számíthatunk sok napsütéssel. Elszórtan várható zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység térségében. Az északias szél megélénkül, néhol meg is erősödik, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

 
Fotó: Kummer János 

Péntek túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél a Dunától keletre többfelé megélénkül, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik