Belföld

A Fidesz kizárásáról szavazhatnak Európában

Orban-a-Kohl-konferencian(960x640).jpg (Array)
Orban-a-Kohl-konferencian(960x640).jpg (Array)

Az Európai Néppárt, amelyiknek az EP-ben a Fidesz is tagja, kizárhatja sorából a magyar kormánypártot, a frakcióelnökség összeül, ők döntenek.

Orbán Viktor a bevándorlás kérdéséről egy interjúban elmondta, mi is megírtuk, Magyarországot a mérete és a földrajzi helyzete különösen sérülékennyé teszi, és ha a bevándorlás ügyében csak egyszer hibázik, akkor reparálhatatlan változások következnek be.

Közben a Fidesz kizárásáról a Népszava ír. Az Európai Néppárt holnap Budapesten tartja frakcióülését, a Fidesz kizárása is napirendre kerülhet, amennyiben nem a megfelelő válaszokat kapják kérdéseikre Orbán Viktortól – írja a lap, a Klubrádióra hivatkoznak, ők pedig brüsszeli forrásokra.

Az értesülésre Havasi Bertalan, Orbán sajtósa is reagált, a miniszterelnök és a kormány többször egyértelművé tette, hogy mindenkor tiszteletben tartja az Európai Unió értékeit és jogszabályait.

„Ami az Európai Néppárt ügyeit és programjait illeti, kérem, forduljanak az Európai Néppárthoz” – ezt pedig arra válaszolta, hogy pontosan mikor hallgatják meg a kérdésben a miniszterelnököt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik