Belföld

Lázár Brüsszelben tárgyal Gyurcsány cégéről

Lazar-Janos(210x140).jpg (Array)
Lazar-Janos(210x140).jpg (Array)

Brüsszelbe látogat Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, tárgyalásain az Altus Zrt. európai bizottsági megbízása is téma lesz.

A Miniszterelnökség Sajtóirodája hétfőn az MTI kérdésére megerősítette, hogy Lázár János kedden Brüsszelben találkozik Walter Deffaával, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatójával, a találkozón téma lesz egyebek mellett az Altus-ügy.

Az Altus Zrt., Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége 5 millió eurós, mintegy 1,5 milliárd forint értékű keretszerződést kapott az Európai Bizottságtól arra, hogy ellenőrizze az európai uniós források magyarországi felhasználását, és javaslatokat fogalmazzon meg a 2020 utáni időszak fejlesztéspolitikai rendszerének működtetésére – írta a Miniszterelnökség Sajtóirodája.

Közölték: Lázár János arra a kérdésre is várja az Európai Bizottság válaszát, hogy “Brüsszel milyen alapon avatkozik be a hazai pártfinanszírozás kérdésébe, hiszen az Altus megbízása egy áttéten keresztül megteremti a DK finanszírozásának alapját”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik