Belföld

Orbán: A valaha volt legjobb kormány akarunk lenni

Orbán Viktor ötévet értékelt (Array)
Orbán Viktor ötévet értékelt (Array)

"A magyar fregatt stabil", bár "van még tennivaló a fedélzeten" – mondta Orbán Viktor, amikor a kormányzása elmúlt öt évét értékelte. Többek közt arra is kitért, hogy határozottan ellenzi azokat a törekvéseket, amelyek az unióból és a NATO-ból kilépve keresik a megoldásokat.

Orbán Viktor úgy értékelt: Magyarország felemelő átalakuláson ment át 2010 óta. Jelezte, hogy alkalmanként hibáztak is, ilyen volt például a távközlési adó kiterjesztésének terve.

Bár kész vitázni az Európai Unióval, de azt határozottan ellenzi, hogy bárki is az EU-ból vagy a NATO-ból való kilépés irányába terelje az országot, mert “nekünk, magyaroknak ez a családunk”.

 
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd 

25 év alatt sok minden változhat, de az nem, hogy “mi vagyunk a szabad és független Magyarország hívei”, “mi vagyunk azok, akik számára Magyarország szuverenitása nem lehet alku tárgya”.

Szólt továbbá arról, őt is meglepte, hogy a tavalyi három, a Fidesz-KDNP győzelmét hozó választás után minden korábbinál hevesebb támadások érkeztek Magyarországgal szemben. Úgy vélte ugyanis, hogy a kormány politikájának megerősítése három választáson “egy időre lecsillapítja a kedélyeket”. De nem így történt – mondta.

A valaha volt legjobb kormánya akarunk lenni minden magyar embernek – mondta Orbán Viktor. “A mi kormányunknak továbbra is Magyarország lesz az első” – jelentette ki a kormányfő.

Szerinte senki sem állhat a törvények fölött, senki sem élhet vissza a helyzetével, de az sem fogadható el, hogy merő irigységből támadjanak embereket, mert ők bátrak és sikeresek. Zéró tolerancia a visszaélésekkel és a rágalmakkal szemben egyaránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik