Belföld

A rendőrség is megszólalt az izraeli diplomatát mocskos zsidózó férfi ügyében

Közösség elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást, mert Motti Rave magyar származású izraeli konzult mocskos zsidónak nevezték.

Az ügyben előállított férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytat eljárást közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 62 éves férfi szabadlábon védekezik – mondta el Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a 444.hu-nak.

Mint azt korábban megírtuk a Jerusalem Post szerint az izraeli diplomatát pünkösd hétfőn érte az antiszemita inzultus. Motti Rave konzult „mocskos zsidónak” nevezte egy budapesti férfi, miután meghallotta, hogy a diplomata héberül beszél, majd hozzátette, „Hitler befejezhette volna munkáját”.

Rave viszont folyékonyan beszél magyarul, így megértette a sértést és rendőrt hívott. A hatóságok előállították az inzultálót. Az izraeli tisztviselők az eset után dicsérték a fővárosi rendőrök gyors reakcióját és intézkedését.

A Jerusalem Post az eset kapcsán megjegyzi, a zsidó- és cigányellenes Jobbik Magyarországon a harmadik számú politikai erő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik