Belföld

Nemzeti Konzultáció: titkolózik a Miniszterelnökség

nemzeti konzultáció (Array)
nemzeti konzultáció (Array)

Közérdekűadat-igényléssel fordultak a Lázár János vezette minisztériumhoz, az eddig lefolytatott nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozásának módszertanát.

A kérdezők a módszertan mellett az összesített eredményekre is kíváncsi volt. A minisztérium válaszolt, közölték, hogy a kért adatok esetében ők az adatkezelők, de a feltett kérdésekre érdemben nem válaszoltak.

„Valamennyi szociális és gazdasági tárgyú, illetve az Alaptörvény és annak módosításáról szóló törvények esetében figyelemmel voltak a jogalkotási folyamatban a részt vevők az eredményekre” – írták.

A válaszból csak annyi hámozható ki, hogy az általunk nem ismert módszertan alapján született eredményeket a közelebbről meg nem nevezett illetékesek figyelembe vették, amikor a pontosan meg nem nevezett törvények megszülettek, írja az Átlátszó.

A válasszal az adatkérő nem elégedett meg, válaszában jelezte, hogy a Miniszterelnökség által adott tájékoztatásban nem szerepelnek azok a közérdekű adatok, amelyeket kért, ezért informatikai útmutatás mellett felszólította arra, hogy teljesítse az adatigénylést. Hiába, a Miniszterelnökség nem adott bővebb felvilágosítást az ügyben.

Az érdeklődő állampolgár nem adta fel, az Átlátszó jogi segítségét kérte az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik