Belföld

Orbán veje nem hagyja ott az üzleti életet

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

Tiborcz István kiszállt a közbeszerzéseket sorra nyerő Elios Zrt.-ből, a vevő a Várkert Bazárt is felújító West Hungária Bau volt. Orbán veje azonban nem távolodik el az üzleti élettől.

Megírtuk már korábban, Orbán Viktor miniszterelnök veje az őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését. A Napi Gazdaság szerint Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptemberi esküvője óta gyakorlatilag nem telt el olyan hónap, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna a Tiborcz-érdekeltségek vagyoni helyzetével.

A VS információi szerint a vevő egy nemrég alapított cég, a WHB Befektetési Kft., amelynek a West Hungária Bau Kft. a tulajdonosa. Ez utóbbi pedig három magánszemély tulajdona, egyikük, Paár Attila ott van a leggazdagabb magyarok listáján is. A Közpénzkereső szerint a West Hungária Bau tavaly 20 közbeszerzést nyert, a szerződések összértéke meghaladta a 21 milliárdot.

Lesz még mire koccintani
Kép: Facebook

A cégbírósági adatokból kitűnik, hogy a Tiborcz-cégeknél más változások is történtek, a Green Invest már az eladás előtt, március végén kiszállt a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft-ből, ami tavaly év végén megvásárolta a keszthelyi önkormányzattól a helyi jachtkikötőt.

Szintén márciusi történet, hogy Tiborcz megvette a HCS Experts Kft. nevű céget, a nyilvántartások szerint elsősorban információ-technológiai szaktanácsadással foglalkozik, tavaly 553 millió forintos forgalom mellett 50 millió forint adózott nyereséget termelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik