Belföld

A fideszesek sem gondolják komolyan a Gyurcsány elleni támadást

Kormánypárti politikusok arra utaltak, hogy azért nagyítják fel a volt miniszterelnök jelentőségét, hogy látszólag legyen ki ellen harcolni.

A bevándorláshoz és a halálbüntetéshez hasonló témává akarja dagasztani a Fidesz a Gyurcsány Ferenchez kötődő Altus uniós megbízását – írja a VS. Az elmúlt hetekben a kormánypárti politikusok erről a három témáról beszéltek leggyakrabban, Orbán Viktor miniszterelnök is beszállt a vitába. A Fidesz azt próbálja hangsúlyozni, hogy az EU áttételesen hozzájárul Gyurcsány pártja, a DK finanszírozásához.

A portál által megkérdezett fideszesek ugyanakkor valójában nem gondolják azt, hogy az Altus-ügyben bűncselekmény merülne fel. Kérdés, hogy miért kell ilyen heves kormánypárti támadást intézni a DK ellen, amikor nem is tartozik a legnépszerűbb pártok közé és Gyurcsány Ferenc sem volt különösebben aktív az elmúlt hónapokban – erre az egyik fideszes forrás azt mondta: „nem jó úgy bokszolni, hogy az ember egyedül van a ringben”. Vagyis a Fidesz maga nagyítja fel Gyurcsány jelentőségét, hogy ellenfelet kreáljon saját magának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik