Belföld

„Holokamuzó” weboldalt törölne az ügyészség

Deutsch Tamás másfél éve adott 72 órás ultimátumot az ügyészségnek, hogy tüntesse el a legnagyobb náci „hírportált”, de még most is csak egy aloldal elérhetetlenné tételéig jutottak.

Törölné az ügyészség a legnagyobb náci „hírportál” egyik aloldalát – tudósít az ATV.hu. A „Holokamu” elnevezéssel futó rovat a Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint „tagadja a holokauszt megtörténtét, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel”.

A portál két hete kereste meg Deutsch Tamást, a Fidesz EP-képviselőjét azzal a kérdéssel, hogy mi történt azóta, hogy 2013-ban 72 órás ultimátumot adott a magyar ügyészségnek arra, hogy „egyszer és mindenkorra felszámolja” a portál működését. Deutsch azt mondta, hogy a náci weboldal működése „megalapozottan azt a gyanút veti fel, hogy a Btk-ba ütköző magatartást tanúsítanak”, de „az amerikai ügyészi és bírói szervek nem voltak partnerei a magyar jogalkalmazói szerveknek”, ezért nem tették elérhetetlenné az oldalt.

A magyar parlament ugyanakkor időközben egy jogszabály-módosítással lehetővé tette, hogy az ügyészség és a rendőrség kezdeményezésére olyan bírósági döntés születhessen, mellyel Magyarországon elérhetetlenné teszik a külföldön működtetett honlapokat is.

A Legfőbb Ügyészség közölte: eddig két büntetőügyben indítványozták az oldalon közzétett adatok hozzáférhetetlenné tételét, ebből az egyik tiltás márciusban már jogerőre emelkedett egy holokauszttagadó cikk kapcsán, a „Holokamu” megnevezésű aloldal eltüntetését pedig néhány napja kezdeményezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik