Belföld

Demján állta a szavát, saját zsebből kártalanít

Demjan-Sandor(210x140).jpg (Array)
Demjan-Sandor(210x140).jpg (Array)

A vállalkozó magánvagyona terhére kártalanítja azokat, akik a legkevésbé tudják elkerülni az Arcadom csődjét.

Írtunk már róla korábban, hogy információnk szerint csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az Arcadom Zrt. ügyeivel összefüggésben. Demján Sándor cégbirodalmának egykori koronaékszerét, a jelenleg már felszámolás alatt álló Arcadom Zrt.-t saját alvállalkozói jelentették fel. A cég több kisvállalkozót nem fizetett ki rendesen, vannak, akik azt állítják, dolgozókat kellett elbocsátaniuk, mert a milliárdos vállalkozó cége nem rendezte az esetenként alig néhány millió forintos számlát.

Elkezdődik a január óta felszámolás alatt álló Arcadom Zrt. építőipari vállalat kishitelezőinek kártalanítása. A felszámolóbiztos által visszaigazolt és érvényesíthető hitelezői igény 10,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a mintegy 120 kishitelező követelése 340 millió forint – jelentette be Boródi Ferenc kijelölt felszámolóbiztos sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Ismertetése szerint a hitelezői követelésből a legnagyobb csoportot a Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó társaságok adják, összesen mintegy 6,36 milliárd forint követelés állománnyal, ezen felül az Arcadom leányvállalatának az anyacéggel szembeni követelése 0,55 milliárd forint. A független hitelezők közül a finanszírozó Raiffeisen Banké biztosított hitelezői kategóriában 3 milliárd forint a visszaigazolt követelés. A kis- és középvállalati (kkv) hitelezők felszámolásban visszaigazolt követelése mintegy 340 millió forintot tesz ki. A kkv-k követelése az Arcadommal szemben nem éri el a teljes követelésállomány 5 százalékát – mondta.

Ez mintegy 120 alvállalkozó követelése, amelyre Demján Sándor magánvagyonából indítja el a kishitelezői kártalanítási programot, az első húsz vállalkozó szerdán megkapja a kártalanítás menetéről szóló tájékoztató levelet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik