Belföld

A tiltott pártfinanszírozásról és “S. (mint Sohanemismertem) Lajosról

lendvai ildikó (Array)
lendvai ildikó (Array)

Lendvai Ildikó jó hírnek tartja, hogy Orbán azt mondta: "ha most nem vagyunk elég férfiasak, 10 év múlva rá sem ismerünk országunkra".

Az MSZP egykori elnöke Facebook-oldalán emlékeztet rá, azért villanyozta fel a kormányfő mondata, mert a népesség több mint fele – vele együtt – nem tud férfivá válni, így azt reméli, hogy 10 év múlva valóban rá sem ismerünk országunkra. A nyilatkozat más részei nem ragadták ennyire magukkal, mert azt érti, hogy Orbán még „a Simicska nevet is szeretné kitörölni a memóriájából,” de azt nem tudta, hogy ez nekünk is kötelező.

„Márpedig csak így lehet, különben a kormányfő nem mondta volna a DK párttámogatásának megszüntetéséről ábrándozva, hogy »példátlan a magyar demokrácia történetében, hogy EU-s tiltott pártfinanszírozás valósul meg«, és hogy »üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat«.

Most nem belemenve állítása egyéb képtelenségeibe,” Lendvai csak annyit kérdezne: „nem tetszik mégis legalább haloványan emlékezni egy bizonyos S. (mint Sohanemismertem) Lajos cégeinek sikersorozatára az Önök által elbírált uniós pályázatokon?” Valahogy neki ugyanis nem tűnik életszerűnek, hogy “a pénzt és annak hozamát a nyertes mind új nyakkendőkre vagy újabb és újabb adag rántotthúsokra költötte, uborkasalátával.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik