Belföld

Budapesten lóg a legtöbb gimnazista

gimnazium(210x140).jpg (Array)
gimnazium(210x140).jpg (Array)

Az általános iskolások pedig Borsodban nem szeretnek bejárni.

A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt, írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériuma adataira hivatkozva.

Negyvenszer annyi gyerek hiányzott az általános iskolákból igazolatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző tanévben, mint a nyugat-dunántúli Vas megyében. A 2013-2014-es tanévben a legtöbb gyerek – 1167 – Borsodban hiányzott ötven igazolatlan óránál többet, ez a megye adja a hiányzók egyötödét.

A második legtöbb hiányzót Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztráltak (597 gyerek), míg a harmadik helyre Budapest (580 tanuló) került.

A statisztikai adatokból kiderül, az elmúlt tanévben 5659 gyerek hiányzott ötven óránál többet az általános iskolákból, ezért a családjuk hónapokig nem kapott családi pótlékot.

Az általános iskolák alsó tagozatain egyébként az első évfolyamon van a legtöbb igazolatlan hiányzás, majd az ötödik évfolyamon ugrik meg újra a mulasztók száma, írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik